کمیته مهار کرونا
با بروز و شیوع کروناویروس و بیماری کووید۱۹، گروهی از شبکههای ملی و تخصصی سازمانهای غیردولتی و مردمنهاد که در مجموع، قریب به ۲۰۰۰ تشکل و پویش را در سراسر کشور نمایندگی میکنند، در تعاملی خودجوش، گرد هم آمدند و “کارگروه مهار کرونا (کمک)” را شکل دادند.
این همکاری، که یکی از محصولات اصلی تجربهی زیسته تشکلها در بحرانهای کوچک و بزرگ ناشی از حوادث غیرمترقبه، بلایای طبیعی و بحرانهای متعدد چند سال گذشته است، برای نخستین بار، سطح تعامل و همافزایی سازمانهای غیردولتی را در چارچوب همکاری تنگاتنگ شبکههای موضوعی ملی و تخصصی، به بالاترین سطح ممکن ارتقاء داد.
این مجموعه در یکی از نخستین اقدامات خود، با بیان مطالبات جامعه مدنی خطاب به رئیس جمهور، طی سه نامه خواستار توجه دولت به ابعاد بهداشتی و اجتماعی ابرچالش کرونا شد. پس از مدتی و با توجه به سرعت و وسعت شیوع، نخستین جلسه هماهنگی، با دعوت و میزبانی دکتر زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا استان تهران و با هدف بهرهگیری از سرمایه اجتماعی نهادهای مدنی در همراهساختن مردم با برنامههای دولت، برگزار گردید.
با گسترش علائم و با عنایت به انبوه تقاضاهای مردمی از اقصینقاط کشور، مجموعه شبکههای ملی و تخصصی ان.جی.اوها، تصمیم به همکاری گستردهتر متناسب با گستره این چالش گرفتند و “شبکه کمک” به صورت جدی و منسجم و ساختارمند فعالیت خود را سامان داد که تا این لحظه، پرتوان وباانگیزه و جدی ادامه دارد.
اهداف کلی شبکه کمک، عبارت است از:
کاهش میزان ابتلا به کرونا در سطح جامعه
کاهش آسیبها و تبعات اجتماعی و اقتصادی ناشی از شیوع کرونا در سطح جامعه
سیاستها و رویکردهای اصلی شبکه کمک عبارتند از:
تولید و گردآوری محتوا و ترویج آنها در سطح عمومی جامعه
دیدهبانی و مطالبهگری از بخشهای دولتی و غیردولتی دست اندرکار
حمایت از طرحها و اقدامات شبکهها و تشکلهای غیردولتی در سطح ملی و استانی
کمک به بهبود روان جامعه و حمایت از گروههای آسیب پذیر
ارایه طرح و برنامه برای تداوم همکاری و تعامل سازمانهای مردمنهاد در موقعیتهای بحرانی در پساکرونا
شبکه کمک به این منظور، در چارچوب ساختاری اجتماعی و با توجه به اهداف و نیز توانمندیهای اعضاء خود، دارای یک شورای راهبردی، یک هیأت اجرایی و چهار کمیته تخصصی به شرح زیر را سازمان داده است:
کمیته تولید محتوا، آموزش و ترویج
@babakmaghazei
کمیته تامین منابع مالی و غیرمالی
@arjangabdollahi
کمیته پشتیبانی از طرحها و توزیع منابع
@Sevincy
کمیته دیدهبانی، مطالبهگری و تعامل
@gbagherinia625
واحد روابط عمومی، اطلاعرسانی و مستندسازی
@ghavidel859
این مجموعه داوطلب، با این ظرفیت، برای پشتیبانی از گروههای خاص و اقشار آسیبدیده و کادر درمانی کشور درمناطق محروم، ارائه آموزشهای لازم به مردم در دوران شیوع و قرنطینه، ارائه مشاوره جهت کمک به کسبوکارها و در نهایت، دیدهبانی جامعه، مطالبهگری و تعامل با سایر بخشهای اجتماع، شکل گرفته است.
در این راستا، “شبکه کمک” علاوه بر اینکه نیاز به برخورداری از دریای بیکران کمکهای مالی هموطنان عزیز و سازمانهای مردمنهاد دارد، نیازمند مشارکت همه شهروندان علاقمندی است که داوطلب همکاری با پنج کمیته این شبکه و ارائه دانش، هنر و مهارت خود هستند. در زمینه تولید محتوای مورد نیاز در دوران شیوع کرونا و پساکرونا با توجه به اهمیت بسیار زیاد آن، از همه عزیزان پژوهشگر، نویسنده، جامعهشناس، اقتصاددان، طراح، تدوینگر و… دعوت میشود با کمک به این شبکه، به ایفای مسؤولیت اجتماعی خود در این شرایط بحرانی بپردازند.
شبکه کمک” تا این لحظه، متشکل از ۱۳ شبکه ملی و ۱۰ سازمان مردمنهاد ملی داوطلب است که فهرست آن را میتوانید با هشتگ #فهرست_یاریگران در کانال شبکه کمک، دنبال کنید.
تامین منابع مالی شبکه کمک
شبکه کمک، برای پیشبرد اهداف خود نیازمند کمک های مالی و غیر مالی و کار داوطلبانه آحاد مردم نیکو کار ایران همچنین سازمان های مردم نهاد است .
به این منظور، حسابهای رسمی دارای مجوز نظارتی متعلق به ان.جی.اوهای عضو شبکه جهت دریافت کمکهای شما عزیزان، معرفی شده است.
راه های ارتباط با شبکه کمک
از طریق کانال و گروه تلگرامی و صفحه اینستاگرامی و همچنین سایت مرتبط با شبکه میتوانید با ما در ارتباط باشید.
کانال شبکه کمک در تلگرام
: @KomakNetwork
ابرگروه شبکه کمک در تلگرام:
@KomakNetwork_group
صفحه اینستاگرام
instagram.com/dar.khane
سایت همکار شبکه کمک
ngonews2020.com
با سپاس از توجه و همراهی شما
روابط عمومی شبکه کمک:
@Ghavidel859
هشتم فروردین ۱۳۹۹